Események betöltése

ART CAPITAL - Guten Abend Herr Freud!

időpont:

09. 01. 16:00

- 09. 01. 17:00

helyszín:

szervező:

Ferenczy Múzeumi Centrum

jegyár:

Ingyenes

program-típus / műfaj:

A Juhász Kata Társulat Guten Abend Herr Freud! című improvizációs, táncos tárlatvezetése a Florin Ştefan: Morpheus és Forgács Péter: Álom Inventárium és Kölcsönös analízis kiállításban. (Barcsay Múzeum, Dumtsa Jenő utca 10.)

Florin Ştefan Morpheus című kiállításának főszereplői a meztelen nőalakok, művészi ábrázolásmódjának jellemzője a sejtetés, az ezüstösen homályos felületű vásznak használata.
A kiállításhoz kapcsolódó improvizációs tárlatvezetés olyan rövid, a művekre reflektáló etűdökből áll, amelyek nem magyarázzák, hanem egy új, saját értelmezésű dimenzióba helyezik a képeket.
Az első etűdben a néző egy zseblámpa segítségével maga választhatja meg, hogy az elsötétített térben, a táncosok meztelenségéből mennyit és mit enged be a maga értelmezésébe.
Forgács Péter 1995-ben készült Álom Inventárium és 2004-es Kölcsönös analízis című filminstallációira készült táncelőadás a jellegzetes poszt-freudi álomanalízis, a klasszikus analitikus-páciens helyzet köré épül, illetve e szituáció abszurdumát jeleníti meg ironikus eszközökkel. Erre az iróniára reflektál a külön ebbe a térbe készült, így helyspecifikus, másik táncetűd is.

Előadják: Temesvári Zsófia, Ivanov Gábor, Juhász Kata
Koreográfia, koncepció: Juhász Kata

A programon való részvétel 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

? A program Art Capital napijeggyel / bérlettel látogatható.

A Barcsay Múzeum az Art Capital Szentendre finisszázs hétvégéjén (2019. augusztus 30. – szeptember 1.) meghosszabbított nyitvatartással látogatható: augusztus 30–31-én, pénteken és szombaton 21 óráig, szeptember 1-jén, vasárnap pedig 19 óráig.