Események betöltése

GABO GROOVE koncert

időpont:

09. 01. 19:00

- 09. 01. 20:00

helyszín:

szervező:

Szentendrei Kulturális Központ

jegyár:

Ingyenes

program-típus / műfaj:

Dunakorzó, Pódiumszínpad

A Gabo Acoustique duója 2014 nyarán jött létre és mint misszió azt a célt tűzte ki, hogy eddig nem hallott formában a fekete zene legjobbjait oszthassa meg a magyar közönséggel, kezdve az R&B-től, egészen a Neo-Soul-on át az Acid-Jazz műfajáig.
Reperoárukban igyekeztek megtalálni a műfaj neves képviselőitől akár szélesebb közegben is játszott előadók dalait, de olyan zenei gyöngyszemeket válogattak össze, melyek az országban kevésbé hallható dalok, mégis bárki számára befogadhatóak.
A duó énekese Jónás Gabriella, Gabó, aki a hip-hop közegben tett több, mint 50 közreműködésével a háta mögött vált ismertté, így pl. Animal Cannibals, Deego(Pilvaker), Mentha (Hősök), Pixa, vagy épp Háborgató Maszkura.

A duó másik fele Horváth Albert jazz-zongorista, akivel az énekes közös iskolai tanulmányai során ismerkedett meg az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán. A fiatal zongorista tanulámyait Ifj. Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongoraművésznél kezdte, aki már pályafutása elején felkarolta. Fiatal kora ellenére olyan neves előadókkal volt lehetőgése együtt zenélni,  mint Balázs Elemér , Lakatos “Pecek” Krisztián , Horváth “Pluto”József, Egri János és Pusztai Csaba.