Események betöltése

TEMATIKUS SÉTA - Teátrum50 szentendrei színháztörténet

időpont:

08. 30. 17:00

- 08. 30. 19:00

helyszín:

Tourinform udvar

szervező:

Tourinform Iroda

jegyár:

2000 Ft

program-típus / műfaj:

Szinte mindannyiunkban megvan az új, ismeretlen dolgok felfedezése iránti vágy. Ezért is hozta létre városunk Tourinform Irodája a szentendrei városismereti sétákat, amelyek során mindenki – a saját érdeklődési körének megfelelően – megismerheti Szentendre rejtett kincseit.
A korlátozott létszám miatt a sétákra előzetes regisztráció ajánlott, melyet a tdm@szentendre.hu címen vagy az irodában (Dumtsa J. u. 22.) tehet meg bárki, a kiválasztott séta nevének és a jelentkező elérhetőségi adatainak megadásával.
A regisztráció a részvételi díj befizetésével válik véglegessé.
A séta napján a foglalások feloldásra kerülnek, amennyiben nem történt meg azok előzetes befizetése.

TEÁTRUM 50 – Tetrum 50 szentendrei színháztörténet

A Szentendrei Teátrum neve az elmúlt évtizedek alatt egybeforrt a kultúrával és a színjátszással és immár 50 éve nem múlhat el a nyár színházi előadások nélkül a városban.Vajon honnan indult ez a történet és kiknek a neve, és mely emblematikus helyek kapcsolódnak hozzá?
Sétánk során – melyre ebben a formában kizárólagosan most az egyetlenegyszer kerül sor – az érdeklődök azon kívül, hogy megismerhetik a szentendrei színjátszás történetét és a város színjátszó helyeit, akár kipróbálhatják magukat a világot jelentő deszkákon is. A kb. kétórás program a Tourinform irodától indul és a MűvészetMalom épületében, a Teátrum hivatalos italának megkóstolása közben egy rögtönzött ad-hoc előadással ér véget.
Sétavezetőink: Krizbaié Szabó Éva és Krizbai Gergely Krizbo

Indulási helyszín: Tourinform Iroda (Dumtsa Jenő u. 22.)