Parkolási rend a XVIII. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál alatt

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Szentendre belvárosában korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, ezért megkérjük a látogatókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel vagy gyalogosan érkezzenek a hétvégi fesztiválra!

Mind a HÉV, mind a buszjáratok alkalmazkodnak a rendezvény programjaihoz, így a késői hazajutás is megoldott. Éjszakai autóbuszok 01:20-kor és 02:50-kor indulnak Szentendréről Békásmegyerre. A korábbi járatok esetében a normál hétvégi menetrend a mérvadó. Az utolsó HÉV Budapestre (Batthyány térre) mindhárom napon 23:34-kor indul Szentendréről.

A rendezvény ideje alatt a Duna korzó lezárásra kerül a Jókai utca és a Rév utca között. A megnövekedett gyalogos forgalom miatt TILOS a kerékpárral, rollerrel és egyéb hasonló járművekkel való közlekedés, a járműveket kizárólag tolva lehet bevinni a rendezvény területére.

A fesztiválra autóval érkezőknek a szűk belvárosi utcák és lezárások miatt azt javasolják, hogy még a városba ékezéskor, a HÉV végállomás környékén (1., 2. parkoló), vagy a 11-es út mentén lévő nagyparkolóba (4.) tegyék le járművüket. Ezektől a parkolóktól a belváros csak pár percnyi sétára van.

Parkolási lehetőségek:

  1. Rózsakert parkoló (Dunakanyar krt. és Duna korzó sarok)
  2. Spar mögötti és melletti parkoló (Dunakanyar krt. 2.)
  3. Kossuth Lajos utca
  4. Paprikabíró utcai nagyparkoló (Paprikabíró és Dunakanyar krt. sarok)
  5. Modok Mária tér (Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárral szemben)
  6. Ady Endre út
  7. Teátrum parkoló (Rév utca 2.)

Díjfizetési időszak: március 15.–október 31., hétvégén és ünnepnapokon is, 9:00–20:00 óráig.

A rendezvény idejére ideiglenesen megnyitunk egy parkolót a Dunakorzó mentén, a Strand utcánál, illetve az északról érkezők számára ajánljuk a Pap-szigeten való parkolást, amely körülbelül 20 perces sétára található a fesztivál területétől.

Mobilparkolási lehetőség:

Elsődleges díjfizetés parkoló automatából lehetséges, de kényelmi szolgáltatásként igénybe vehető mobiltelefonnal történő parkolás is. Erről a parkoló automaták oldalán található a mobilcégek tájékoztató matricája, illetve a parkolóhely aktuális zónakódja.

A parkolási lehetőségekről és díjakról a www.szentendreirendeszet.hu oldalon lehet tájékozódni.