Események betöltése

Báb udvar

időpont:

08. 26. 10:00

08. 27. 10:00

helyszín:

ÚjMűhely Galéria

szervező:

Petőfi Kulturális Ügynökség

jegyár:

Ingyenes

program-típus / műfaj:

gyerek

ingyenes

Szombaton és vasárnap napközben az ÚjMűhely Galéria Báb udvarrá alakul, ahol  Kárpát-medencei bábművészek szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. A belső térben bábművészeti kiállítás, installáció lesz látható. Amely Krizbai Judit díszlet, jelmez és bábtervező és Kovács Katalin bábművészek munkája.

Az emeleti kiállítótermekben a Petőfi Irodalmi Ügynökség Ifjúsági és Gyermekirodalmi Centruma tart mesekuckó foglalkozást. Egy személyre, gyerekre és családokra szabott tanácsadás, ahol Mit olvass? Mit adjunk a gyerekek kezébe? Mindkét napon 10-17 óráig várják az érdeklődőket.

A belső udvarban Kovács Katalin, az Állami Bábszínház bábművésze tart közel egy órás báb bemutatót mindkét nap 11 órától. Az interaktív foglalkozás célja, hogy a gyerekeket és a felnőtteket bevezesse a bábok és a bábművészet csodálatos világába. Számos báb típus bemutatásra kerül, és az érdeklődők megismerhetik az egyes bábtechnikák érdekességeit, jellegzetességeit.

Szombaton délután 15 órától Kovács Katalin bábművész tolmácsolásában bemutatásra kerül a Kacor király című kis népmesei előadás, puha, pálcás marionettbábokkal. Az előadás hossza 45 perc.

A földszinti térben a Bábakukucs Produkció szórakoztatja a nagyérdeműt, mindkét napon 10-13 óráig és 14-17 óráig.

A rendezvény minden eleme ingyenes!