Rólunk

Augusztus utolsó hétvégéjén – mint minden évben – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca.  A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl most is lesznek gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny,  fényfestés a Fő téren, Barlang és P’Art Mozi programok, kiállítások és GastroArt. A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény ideje alatt a Dunakorzó ismét Borkorzóvá alakul. Részletes program és információ a szentendreejjelnappalnyitva.hu weboldalon és a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook oldalon érhető el.

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 19. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa – a turizmuson túlmutatóan – valódi arcát, értékeit, egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén.

A fesztivál műfaji sokszínűsége, bohém jellege és a népszerű, hagyományos programelemek idén is megtalálhatóak kínálatunkban. Idén is szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák* néven ismert programsorozatban. A látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyernek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely-, üzlettulajdonosokkal, és a házigazda által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket.

A *Házak, udvarok, házigazdák egyes eseményei belépőjegyesek.

A helyszínen a borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis három napra ismét Borkorzóvá alakul, ahol a kiállítók borkülönlegességekkel készülnek.

A fesztivál mindhárom napján színvonalas koncertek várják a Szentendrére látogató közönséget a Dunakorzón felállított nagyszínpadon.

RÉSZLETES PROGRAM HAMAROSAN!

***

 A program- és a helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Támogatók: Szentendre Város Önkormányzata, Szentendrei Kulturális Központ, Nemzeti Kulturális Alap, OTP Bank