Rólunk

A nyár utolsó hétvégéjén rendezzük meg – immár tizenhatodik éve – a változatos művészeti programok özönét nyújtó programsorozatunkat, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált. A nyárbúcsúztató rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán pezsgés töltse meg a belvárost. Mindezt a város kulturális intézményeivel, civil szervezeteivel, művészeti egyesületeivel és üzleti vállalkozásaival együttműködésben szervezzük.

A színes programkavalkád a város kiemelkedően gazdag művészeti hagyományaira, és az arculatát ma is meghatározó változatos művészeti aktivitásokra épül. A műfaji és tematikai sokszínűség szinte felsorolhatatlan, állandó és minden évben új programelemekből áll.
A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál 2019-ben minősítést kapott.

Az ikonikus Fő tér délelőtt a gyerekeké (bábszínház, kézműves foglalkozások, ügyességi programokkal), este pedig fényfestés díszíti az épületek homlokzatait. A városismereti séták során Szentendre rejtett kincsei ismerhetők meg. A GastroArt programban helyi éttermek és cukrászdák kizárólag erre a hétvégére, szentendrei képzőművészek együttműködésével elkészített ételkreációkkal várják a vendégeket. Nagyon népszerű jótékonysági program a Bükkös patakon megrendezett gumikacsa-verseny. A Dunakorzón gasztronómiai különlegességekkel várjuk a látogatókat. A nagyfellépők idén a Városháza udvarán adnak koncert, a fesztivál mindhárom estéjén.

A legmeghatározóbb és egyedibb fesztiválelem a Házak, udvarok, házigazdák programsorozat, melyben üzlettulajdonosok, művészek, civil szervezetek és lokálpatrióták szerveznek programot, így a látogatók betekintést nyernek szentendrei udvarokba, találkozhatnak az ott lakókkal, megismerhetik munkájukat, művészetüket. Az egyediség, a lokalitás nemcsak a programokban, hanem a fesztivál helyszínkínálatában is megjelenik: Szentendre magán- és középületinek termeiben, udvarán, kiállítási tereiben…Csak itt képzelhető el ez a rendezvény.