Rólunk

Hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén rendezzük meg a város igazi arcát bemutató eseményünket, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált. A mind műfajilag, mind tematikailag sokszínű programsorozatban többek között tematikus gyertyaúsztatás, városi séták, fényfestés,  karikatúra-kiállítás, gyerekprogramok, WAMP design vásár, Házak, udvarok, házigazdák programsorozat, koncertszínház és az elmaradhatatlan gumikacsa-verseny várja a látogatókat.

Az elmúlt években Házak, udvarok, házigazdák néven ismert és kedvelt, programsorozaton belül szentendrei házigazdák óvárosi otthonaik, műhelyeik kapuit tárják szélesre, és várják a látogatókat vendégségbe, a maguk által szervezett progra­mokra. A látogatók betekintést nyernek a szentendrei udvarokba, találkozhatnak az ott lakókkal, megismerhetik munkájukat, életüket.
*(Egyes programok belépődíjasok. Ezekre jegyek majd elővételben is válthatók. szentendre.jegy.hu)

Szentendre ikonikus központi helye, a Fő tér napközben a gyermekeké: bábszínház, játszótér, kézműveskedés,  ügyességi és megannyi gyerekprogram. Este pedig a felnőttek szórakozási lehetőségét biztosítja a minden este más zenei stílust képviselő DJ-k programja.

Esténként fényfestés borítja be a Fő tér házainak homlokzatait.

A szentendrei Tourinform Iroda Városismereti sétáki során mindenki megismerheti Szentendre rejtett kincseit.

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézményei, helyszínei is számtalan programot biztosítanak: a Kísérőprogramokban megtalálható például a Ferenczy Múzeumi Centrum fesztiválja, a MANK, Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és egyéb kulturális intézmény, szervezet programjai. A Rotary Klub Szentendre szervezésében pedig minden évben 1000 játék gumikacsa jótékonysági versenyét izgulhatjuk végig a Bükkös patak partján.

A fesztivál ingyenes!*
(A Házak, udvarok, házigazdák programsorozat egyes eseményei belépőjegyesek.)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!