Események betöltése

Gasztronómiai kiállítók - Gasztro utca

időpont:

08. 30. 16:00

helyszín:

szervező:

program-típus / műfaj:

AL-SAS Kft. – Sas Laci, fóti és domonyi sörfőzdék:
Sörfőzdénk, melyet 1994-ben referenciaüzem céljára építettünk, eddig jórészt klasszikus söröket gyártott. A sörfőzdénk Budapestről 20 kilométerre, Fót városában szép vidéki környezetben található. A fóti üzem egy referenciaüzem volt, amelyben, későbbiekben aktív sörgyártásba kezdett és olyan ikonikus kézműves sörök gyártója lett, mint a Keserű Méz vagy a Fóti Zwickl.
A 2013. esztendőben megadatott az a lehetőség, hogy beindítsunk egy újabb hazai sörfőzdét, a Bigfoot-ot Domonyban. Söreink készítésénél – a hazai serfőzdék legújabb képviselőjeként – alapvetően felsőerjesztésű technológiát alkalmazunk, amely angol és amerikai receptek felhasználásával nyújt új ízeket, bővebb választékot a vitathatatlan minőséget elváró, sört kedvelő és hozzáértő fogyasztók számára.

Arancini Art Kft.:
Az ízletes, fűszeres rizottóból kis golyókat vagy tenyérnyi „cseppeket” formázunk, majd-sajtokkal és különböző szószókkal megtöltve-bepanírozva forró olajban kisütjük. A családi recept alapján, olasz alapanyagokkal (pecorino sajt, parmezán, gorgonzola, ricotta, mascarpone, pármai sonka, kapribogyó, bazsalikom, olivaolaj…) készülő aranciniket most glutén- és laktózmentes ill. vegetáriánus változatban is kínálja az Arancini Benedetti.
Aki szereti az olasz ízeket, az nem fog csalódni ebben a kívül roppanós, belül krémesen lágy itáliai ízbombában sem!

Barcsai-Debrődi Andrea:
Barcsai-Debrődi Andrea 2019 áprilisában hozta létre a Rebelle Beton Design-t. Betonból készült különleges, egyedi magyar kézműves design ékszereket, és kiegészítőket árul. Termékei között megtalálható nyaklánc, medál, fülbevaló, karkötő, gyűrű, mécsestartó és dekorációs kiegészítők.

BRKS Multiservice Kft. – Birkás Balázs Lepényes:
11 évvel ezelőtt, amikor az első fesztiválon megnyitottuk lepényes standunkat álmodni sem mertünk róla, hogy lepényeinknek ilyen sikere lesz. Az azóta eltelt időben már több százezren kóstolták és szerették meg több mint tíz féle ízben kapható kellemesen sült, mennyei illatú, rusztikus, kézzel nyújtott, kívül ropogós tésztába öltöztetett finomságainkat. Ma már országszerte több Partnerünknél is megkóstolhatjátok minőségi, hazai alapanyagból készülő lepényeinket, amelyeket ugyanolyan gondos szertettel készítünk most is, mint 11 évvel ezelőtt az első fesztiválon.

Concordia Bell Kft.:
A Biobell vagy Concordia Bell diósdi székhelyű családi vállalkozás. Már húsz éves múlttal rendelkeznek, különböző bio termékek előállításával és kereskedelmével foglalkoznak. Termékskálájuk változatos, kínálatukban szilvalekvárt, gyümölcssajtot vagy csicseriborsó lisztet egyaránt találunk.

Delibox Hungarikum Kft.:
A DeliBox Hungarikum 2016-ban indult útjára, Dél-Bács-Kiskun megyéből, Baja mellől, Bácsbokodról településről. Kisüzemünkben készülő termékeink ízvilága a Sárköz hagyományaira épül, sváb receptúrák szerint. Kiemelt tevékenységünk a magyar hízósertésből készült füstölt finomságok készítése, hagyományos, paraszti eljárás mentén. A hízósertés mellett, a vásárlóink igényei alapján, limitált mennyiségben készítünk füstöltárut mangalicából, kacsából, libából, jércéből, valamint pulykából és szarvasból is. Termékeink laktóz- és gluténmentesek, ízfokozókat nem tartalmaznak.

Földijó Gasztro Kft. – Vitézkürtös:
A Vitéz Kürtős csapata az ország egyik legfinomabb és legismertebb kürtőskalácsát készíti a családi rendezvényeken, hagyományőrző kézműves vásárokon, kulturális és gasztronómiai fesztiválokon, kiállításokon, város és falunapokon vagy bármilyen jellegű szervezett eseményen. A Vitéz Kürtős kizárólag hagyományos, helyben készített, faszénparázson sült kürtőskalácsot készít és egyben a fesztivállátogatók számára mesterség bemutatót is tart!Bevezettünk új rendhagyó kürtőskalács ínyencségeket, mint a glutén- és laktózmentes kürtőskalács, teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt és szőlőcukor felhasználásával készült fitness kürtőskalács, valamint a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes és Kürtőske – a mini kürtőskalács.

Kobe Magyarország:
Cégünk legelső és legismertebb terméke a Kolbice nevű street food étel. A Kolbice forgalmazása 2013-ban kezdődött meg. Célunk, hogy vendégeink mindig kiváló minőségű, válogatott alapanyagokból készített street food-ot kapjanak kézhez, ezért gondosan megválogatjuk a felhasznált alapanyagokat. A Kobe Sausages megalakulása után megalkottuk legelső termékünk, a Kolbice új változatait és olyan további terméktípusok kerültek fel menütáblánkra, mint a Kobu, a Kobu Street, a Kolbas Mexicana és a Kolbites. Termékeink egyik legnagyobb előnye a változatosság és tetszés szerinti alakíthatóság, hiszen háromféle kenyértölcsér (kolbice-okhoz), kétféle zsemle (kobukhoz), ötféle kolbász (sertés, marha, kacsa, szürkemarha, lazac), és tizenhét különféle feltét választható a pirított hagymától kezdve a szószokon át a salátákig. Kolbászaink garantáltan szója-, glutén- és laktózmentesek, természetes juhbélbe töltve.

Lassú Disznó Street Food:
Hazai sertés húsból kínálunk finom és jó minőségű ételeket, kedves kiszolgálással a fesztivál és vásár látogatóknak. Fő termékünk a tépett húsos bagett, amit egyedi fűszerezéssel készítünk, saját BBQ szósszal és salátával tálalunk.

Lunczer Pálinkaház:
Főzdénkben a hagyomány és a technológia kéz a kézben jár. Kisüsti, valamint egymenetes, cefreporlasztással erősített lepárlási eljárást is alkalmazunk pálinkáink készítésénél. Diplomás főzőmestereink tapasztalata, tudása, garancia a minőségre! Minden termékünk a pálinkatörvény szerint készül, nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, ízfokozót és természetesen nem használunk cukrot sem a kihozatal növelése érdekében. Az alkoholfok kérdését nagyon fontosnak tartjuk, nem követjük azt a trendet, miszerint 40 fokon kínálják termékeiket a főzdék. Nálunk gyümölcsfajtánként változik a beállítás, annak függvényében, hogy az adott termék milyen erősségű alkoholtartalom mellett mutatja a leggyümölcsösebb, legharmonikusabb arcát íz és illat szempontjából.

Monostor Borház Kft. – Borkas
A Borkas egy Barkas B1000-es típusú autó, amit az eredeti motor hajt, forgalmija van és „lábon” érkezik mindenhova. Az autót építették, egyedi, de az első óta már négy van belőle az utakon. Az autó belsejében bor, pálinka, szóda, fröccs van. Minden gépiesített, pisztolyról működik. A boraik saját borok, Szigetmonostoron van borházuk, de a Borkas pálinkája szintén saját.

Slow Food Concept Kft.:
A Slow Food egy nemzetközi mozgalom, amely az egyes országok és régiók étkezési hagyományainak, a helyi „étkultúrának”, a „gasztro-kulturális” sokrétűségnek a megőrzése, védelme érdekében jött létre.

A mozgalom elsődleges célja a helyi gasztro-kulturális értékek megőrzése, annak sikeres hasznosítása, az érintett közösségek és vállalkozások fennmaradásának és gazdasági sikerességének támogatása.
A Slow Food mozgalom tevékenységi köre a mezőgazdasági termeléstől, a regionális termékek védelmétől a gasztronómiai tudományokig, az idegenforgalomig, az élelmiszer-biztonság kérdéséig, valamint a kapcsolódó kulturális és emberi értékek megőrzéséig sok mindenre kiterjed, mindezeket sajátos rendszerbe fogja össze.
Kínálatukban megtalálható hamburger, hot dog, grillkolbászos szendvicsek és vega szendvics is.

Tahitótfalui Eperbor Kft.:
Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítünk minőségi száraz és édes borokat. Ennek megfelelően nem alkalmazunk mesterséges adalékot; aromákat és egyéb anyagokat, csak a gyümölcs legjavát használjuk fel. Édes eperborunk, az Eperméz, igazi desszertbor, míg száraz eperborunk, az Epervér valódi minőségi kategóriát képvisel, a borértő ínyencek ízlését is kielégítve.

Un Tocco Di Italia Kft.:
„Az Aperol Spritz a kedvenc italunk, de várunk még minőségi csapolt sörrel, koktélokkal, olasz habzóborokkal is Szentendrén, vagy a belvárosban a Gozsdu udvarban.”

Varsányi Mihály – Foltos Farkas Utazó Sörcirkusz:
Általunk képviselt sörfőzdék: Ugar, BÄDER, Kárpi, Kecskeméti Sörmesterek, Hopfanatic, Reketye, Corner, Békésszentandrás, Firtst, Fehér Nyúl, Horizont sörfőzdék.
A gurulófaházban 7 csapon különböző sörök vannak a pilstől, a lageren, az APA-n, az IPA-n, a stouton, a barnán, a gyümölcsös ízvilágon át egészen különleges sörökig. Megtalálható nálunk több mint 32 fajta sörkülönlegességek 0,33-as és 0,5-ös kivitelben még az igazán extrém ízvilágot kedvelők számár is ami igazi gasztronómiai élménybe részesíti a fogyasztóinkat. Igyekszünk minden fogyasztó kedvére tenni.
Ezenkívül, mivel kecskemétiek vagyunk így lokálpatriótaként szeretnénk a városunk kedvenc nedűjét és a malátaágyon érlelődött sörpárlatot megismertetni a vendégeinkkel.
Még megemlítenénk, hogy a háttérben gondoskodunk a gyerekekről, antialkoholistákról kiket alkoholmentes sörrel alma fröccsel, üdítővel tudjuk kínálni. (Ha már a szülő sorba áll, a gyermek sem maradhat szomjan!)
A faház Foltos Farkas Utazó Sörcirkusz nevet viseli, ami naiv, kicsit bohémos, kicsit különc, kicsit nem hétköznapi kelet német indián stílusú, vagyis olyan Gojko Mitic (Winnetou) feelinget képvisel. A sörcsapolókat külön erre a célra készítettük és a faház stílusában is ezt a trendet követi. Valamint alkalmanként a sörfőzdék söreit is porondmesterünk felkonferálja egy két mondattal a vendégeknek, a sörcirkuszra jellemző módon.7 féle csapolt sör: Cseh Pale Lager, Félegyházi Meggy Sör, Szüretlen Belga Búza, American Brown Ale, Békésszentandrási Szilvás Sör, Hopjuliska APA, Corner IPA

Veégh Viktor – Sörbie:
Mobil egységünkkel vállaljuk rendezvények, fesztiválok, céges és privát partyk, esküvők italos kiszolgálását. Prémium minőségű magyar kézműves és import söröket csapolunk. Friss, hideg, gyümölcsös limonádékat készítünk, 3 féle ízben. Igény esetén vállaljuk koktélok készítését is (Mojito, Cuba Libre, Pina Colada, Aperol Spritz, Gin Tonic).

Vineri Market Kft.:
A Vineri Market Kft. alapvető célja, hogy a kis hazai termelők minőségi termékeit népszerűsítse és eljuttassa a vásárlókhoz országszerte. A legtöbb nagy hazai fesztiválon jelen vagyunk, valamint megnyitottuk szentendrei boltunkat, ahol egész évben megtalálhatóak az ország különböző részeiről érkező finomságok, többek között: jelentős magyar borvidékek borai, gyümölcsborok, magolajok, szörpök, Tarpa pálinkák és lekvárok.