Események betöltése

Konyha x Söndörgő Hazatérő koncert

időpont:

08. 27. 21:30

- 08. 27. 23:00

helyszín:

Dunakorzó

szervező:

Szentendrei Kulturális Központ

jegyár:

Ingyenes

program-típus / műfaj:

ingyenes

zene

Különleges pillanat, amikor egy-egy zenész hosszú idő után először játszik szülővárosában. Az augusztus 27-én színpadra kerülő produkció élőben először Szentendrén lesz látható-hallható ebben a formában.
Nem túlzó, hogy hazatérnek: a Konyha zenekar tagságának 2/3-a, a Söndörgő 3/5-e Szentendrén nőtt fel és itt fogott először hangszert a kezébe. A két csapat tagjai – legalábbis a korban közel állók – a kilencvenes években mártóztak meg az akkor fantasztikusan pezsgő klub-életben, hallgatták egymást és másokat a Dalmát Pincében, a Barlangban, a Barcsay udvarban, stb. Csaknem két évtizeddel később, 2021 végén egyesítették erőiket és a Road Movie projekt felkérésére közös dalban (Hazahaza) vallottak szerelmet közös szülővárosunknak.
A munkálatok annyira jó hangulatban zajlottak, hogy a két formáció elhatározta, hogy 2022 során adnak néhány közös koncertet is, ahol saját repertoárjaik egy-egy órás zanzái után közösen is színpadra lépnek és folytatják korlátok nélküli, mégis természetes kalandozásukat a zenei műfajok között: autentikus délszláv zenét kevernek rockkal, poppal, jazzel, funkkal – mindazon stílusokkal, amiken a közreműködők felnőttek. A kollaboráció első állomására nem is kerülhetne sor máshol, mint Szentendrén!
Helyszín: Dunakorzó nagyszínpad
Esőhelyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterem
A részvétel ingyenes!