Események betöltése

PÁL UTCAI FIÚK KONCERT

időpont:

08. 30. 20:00

- 08. 30. 21:30

helyszín:

Városház udvara

szervező:

Szentendrei Kulturális Központ

jegyár:

2000 Ft

Jegyvásárlás

program-típus / műfaj:

zene

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból. A zenekar egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát országosan ismert, immáron 25 éve koncertező zenekarrá.

Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott együttes 1990-ben adta ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelentek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc
Szajhák és Partizánok.

A PUF ekkor már sztárzenekarként önálló koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban. Tagcseréket követően alábbhagyott az évekig tartó lendület, és a 90-es évek második felében a zenekar a nagyszínpadról visszatér a klubok félhomályába.

A PUF továbbra is aktívan koncertezett, majd alkotó energiákat hozó újabb tagcseréket követően 2000-ben jelent meg a Ha jön élet című album, amellyel az immáron 18 éves zenekar felnőtté vált.

A húsz éves jubileumot követő egy éves csendes pihenő után a zenekar újra alkotni és koncertezni kezdett, mígnem végre 2008-ban a 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyitott történetében a Legelő című nagylemezével. A lendületes, pörgős, ám néhol lírai alkotás méltán emelte magasra ismét a PUF zászlaját.

A 2019-es év különösen mozgalmasra sikerült az immár harmadik évtizedét élő PUF számára. Az év első felében, KomolyZene címmel, dupla LP-n került kiadásra az 2015-ös szimfonikus koncert hangfelvétele, október elején pedig megjelent a vadonatúj Pál Utcai Fiúk sorlemez, az Igazán ez minden.