Információ 2020

JEGYINFORMÁCIÓ


A Házak, udvarok, házigazdák programsorozat egyes rendezvényei belépőjeggyel látogathatók. Ezen programokra vonatkozó információk (belépődíj, férőhely, előzetes regisztráció) az adott esemény leírásánál olvashatók.
A belépőjegyek elővételben augusztustól a szentendre.jegy.hu oldalon, illetve a szentendrei Tourinform Irodában vásárolhatók meg.

Tourinform Iroda
(2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22.) +36 26 317 965, +36 26 317 966; tdm@szentendre.hu
Nyitva: hétfőtől csütörtökig: 10:00–18:00, péntek-vasárnap: 10:00–21:00 (A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva hétvégéjén az iroda hosszabbított nyitvatartással működik.) OTP SZÉP-kártyát, illetve a Szentendrei Kulturális Központ utalványt elfogadnak.

 

JÁRVÁNYÜGYI  AJÁNLÁS

 

Bár a koronavírus okozta rendkívüli helyzet feloldását követően lehetőség nyílt újra kulturális események megtartására -bizonyos korlátozások mellett, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvényt szervező Szentendrei Kulturális Központ számára rendkívül fontos, hogy az eseményre érkező nézők a járványügyi előírások enyhítése mellett is minél kisebb egészségügyi kockázattal számoljanak. Ennek érdekében a Szentendrei Kulturális Központ a következő ajánlást adja:*
*Az ajánlás a Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 ajánlásait vette alapul.

  • A rendezvény minden programján maszk viselése ajánlott.
  • A Szentendrei Kulturális Központ által szervezett programhelyszínen -jól láthatóan- elérhető a kézfertőtlenítés lehetősége. A fő programhelyszíneken (Fő tér, Városháza-udvar, Barcsay Múzeum udvara, Városi Vendégház) fertőtlenítő automaták vannak kihelyezve.
  • Előnyben részesítjük az online jegyértékesítési formát a helyszíni értékesítés helyett. Amennyiben az online jegyelővételben nem fogynak el a belépők, helyszíni értékesítést is szervezünk, a biztonsági előírásoknak megfelelően.
  • A programok ideje alatt (és folyamatosan) rendelkezésre áll érintésmentes hőmérő.
  • Amennyiben egy dolgozónál vagy látogatónál felmerül a COVID 19 fertőzés gyanúja, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjének megfelelően járunk el.
    A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöld számokat hozott létre a korona vírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.

Tisztelettel kérjük a programok látogatóit,
hogy megkülönböztetett figyelemmel kísérjék a COVID-19 megelőzése érdekében hozott intézkedéseket!

TILOS azon látogatók részvétele a programokon,
akik magukon a koronavírus tüneteit tapasztalják!*

*A betegség jellemző tünetei: szaglás romlás, emésztőrendszeri tünetek, láz, száraz köhögés, légszomj. Előfordulhat orrdugulás, izomfájdalom, fáradékonyság, torokfájás.

 

ESETLEGES PROGRAM- VAGY HELYSZÍNVÁLTOZÁS

A programfüzet szerkesztésekor a járványügyi szabályozás a rendezvényekre vonatkozó, éppen érvényben lévő kormányrendeletét vettük figyelembe. A rendezvényt ennek megfelelően terveztük. Az eseményt az augusztus utolsó hétvégéjére vonatkozó, aktuális kormányrendelet szerint tartjuk meg, így a program- és a helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk! A rendezvényen az éppen aktuális egészségügyi biztonsági előírásokat betartjuk.

 

KÉP- ÉS VIDEÓFELVÉTEL

 

Tájékoztatjuk arról, hogy a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva programjain kép- és videófelvétel készül, melyeket a rendezvény szervezője marketing és kommunikációs célra használja fel, közösségi média felületein és honlapján nyilvánosságra hozza.
A Ptk. 2:48. § (2) bekezdése értelmében, nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén.

 

ESŐSZABÁLYZAT

 

Rossz idő esetén a program(ok) elmaradásáróla a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva legkésőbb a program(ok) eredeti kezdési időpontja előtt 2 órával a szentendreejjelnappalnyitva.hu honlapon, illetve a rendezvény facebook oldalán  közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy Rendezvény a program(ok) megtartására készül, szükség esetén a program(ok) megkezdésével várhat. A Rendezvény fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében a programokat a helyszínen is lemondhatja vagy a már megkezdett koncertet megszakíthatja és később – az eső  elálltával – folytathatja.

Amennyiben a program rossz idő miatt lemondásra kerül és zárt térben sem valósítható meg, úgy az elmaradt programra szóló jegyek visszaváltására nincs lehetőség.

A programfüzetben az esőnappal jelölt programokat az ott leírt időpontban, az esőhelyszínnel megjelölt programot az ott leírt helyszínen tartjuk meg.

 

KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓ


Hasznos információ tömegközlekedéssel érkezőknek
Éjszakai buszok: 1:20-kor és 1:50 kor is indul a 943-as éjszakai autóbusz Békásmegyerre. A korábbi járatok esetében a normál hétvégi menetrend a mérvadó.
Az utolsó HÉV Budapestre (Batthyány térre) mindhárom napon 23:34-kor indul Szentendréről.

Hasznos információ autóval érkezőknek
A fesztiválra autóval érkezőknek a szűk belvárosi utcák és lezárások miatt azt javasoljuk, hogy még a városba érkezéskor, a HÉV végállomás környékén (1., 2.parkoló), vagy a 11-es út mentén lévő nagyparkolóba (5.) tegyék le járművüket. Ezekből a parkolóktól a belváros csak pár percnyi sétára van.

Parkolási lehetőségek:
1. Rózsakert parkoló (Dunyakanyar krt. és Dunakorzó sarok)
2. Spar mögötti és melletti parkoló (Dunakanyar krt. 2.)
3. Paletta parkoló (Dunakorzó, Bolgár utca és Kertész utca közötti terület)
4. Kossuth Lajos utca
5. Paprikabíró Nagyparkoló (Paprikabíró és Dunakanyar krt. sarok)
6. Modok Mária tér (Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárral szemben)
7. Ady Endre út
8.Teátrum parkoló (Rév utca 2.)
9. Dunakorzó

Díjfizetési időszak
–   március 15.–október 31., hétvégén és ünnepnapokon is, 9.00–20.00 óráig
–   november 1.– március 14., hétvégén és ünnepnapokon is, 9.00–18.00 óráig

A belváros parkolási zónáinak díjai
–   II. díjzóna 280.- Ft / óra
–   III. díjzóna 360.- Ft / óra
–   Buszok 1360.-Ft/óra

Mobilparkolási lehetőség
Elsődleges díjfizetés parkoló automatából lehetséges, de kényelmi szolgáltatásként igénybe vehető mobiltelefonnal történő parkolás is. Erről a parkoló automaták oldalán található a mobilcégek tájékoztató matricája, illetve a parkolóhely aktuális zónakódja.

Parkolási ügyfélszolgálat elérhetőségei:
Cím: Szentendre, Duna korzó 25. I/113
Tel.: 06/26 300-407/parkolás; Email: parkolas@szentendre.hu